Подсъдимият Викторио Александров за двойното убийство на приятелката си Дарина Министерска

...
Подсъдимият Викторио Александров за двойното убийство на приятелката си Дарина Министерска
Коментари Харесай

Съдът окончателно реши: 30 години затвор за Викторио, който уби приятелката си и дъщеричката им

Подсъдимият Викторио Александров за двойното ликвидиране на приятелката си Дарина Министерска и дъщеричката им Никол получи дефинитивна присъда от 30 години затвор от Върховния касационен съд, оповестява Българска национална телевизия.

Така съдът удостоверява общата присъда за осъществени от него три закононарушения, оповестяват от Софийска градска прокуратура. Решението на съда е от 23 септември.

Софийският градски съд осъди подсъдимият на 20 години затвор и го призна за отговорен за това, че на 29.10.2018 година, към 14:00 ч. в гр. София, ж. к. „ Надежда " 4, с два изстрела с огнестрелно оръжие съзнателно умъртвил 23-годишната си другарка Дарина Министерска.

Признат е за отговорен и за това, че на същата дата, към 22:30 ч. сред с. Долни Богров и гр. София, откакто е направил убийството на Министерска, с един изстрел със същото огнестрелно оръжие съзнателно умъртвил и Никол Александрова – негова рождена щерка, малолетно лице, на 1-година, която се намира в безпомощно положение.

Признат е за отговорен и за това, че 29.10.2018 година към 19:30 ч. в гр. София, ж.к. „ Надежда " 6 в таксиметров автомобил е принудил водача на автомобила да съобщи мобилните си телефони, след което да го закара с автомобила в посока към автомагистрала „ Люлин ", а по-късно и в посока с. Долни Богров, като използвал за това мощ – нанесъл му удар в региона на тила с огнестрелното оръжие, както и заплашване – споделил му „ Ако изпълняваш това, където ти споделям, ще живееш ", държейки през това време дулото на револвера опрано в шията на П. П.

Прокуратурата стачкува присъдата с искане за налагане на най-тежкото наказатие – „ пожизнен затвор без подмяна ".

През декември предходната година Софийски апелативен съд промени присъдата на „ пожизнен затвор ".

С решението си Върховният касационен съд промени присъдата на апелативния съд и размени наказването „ пожизнен затвор " с наказване „ отнемане от независимост " за период от 20 години, което на съображение член 24 от Наказателен кодекс усили на 30 години.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.

Софийска градска прокуратура неотложно приведе в осъществяване влязлата в действие присъда и все още наказаният Викторио Александров търпи наложеното му от Върховен касационен съд наказване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР